čtvrtek 7. května 2020

DÍVKA S HAVRANÍMI KŘÍDLY: Tereza Kramerová

Znáte a navštěvujete své DUCHOVNÍ SRDCE?


Název: Dívka s havraními křídly
Autor: Tereza Kramerová
Vydala: Tereza Kramerová, 2017


Tereza Kramerová nás učí, jak žít vědomý život s radostí, moudrostí a s vnímáním souvislostí. Má dar vhledu do lidské mysli a také do jasu dětské duše. Učí lidi pracovat s jejich myslí tak, aby ona sloužila jim a ne oni jí, pomáhá těhotným ženám nalézt důvěru nejen v sebe, ale také ve své tělo a ve své dítě. Podporuje rodiče, aby porozuměli svým dětem a dobře se jim společně žilo. Tereza je trojnásobnou maminkou a ženou nejen s velkým Ž, ale především ženou s velkým srdcem. Své články publikuje na svém blogu, můžete ji sledovat také na instagramu @vedomy_zivot.

Setkáváme se s hlavní hrdinkou Tereziny knihy. Je jí milá Miriam - dívka, která si uchovala kontakt s duchovním světem. Báječným způsobem využívá svoji mysl tak, aby kdykoliv načerpala tolik síly a energie, kolik potřebuje. Rovněž se dokáže pomocí svých vnitřních obrazů uklidnit, projít těžkými chvílemi se ctí a s nadhledem. Miriam umí zacházet se svou myslí a využívá přitom celou řadu hravých způsobů. O toto vědomé proměňování svého prožívání se s námi Miriam v knize podělila. Čtenář se tedy dozví o tom co Miriam dělá se svou myslí, aby získala odstup od situace, která ji trápí, jak se setkává se svým strážným andělem. Od Miriam se také dozvíme, kdy otevírá svou krabičku naděje nebo jak si povídá se svým strachem. 

Kniha je napsána krásným, čtivým jazykem a doporučuji ji k přečtení všem. Dětem i jejich rodičům, prarodičům, dospělým bez dětí, mladým i starým. Každý si v knize může díky příběhu Miriam najít to své. Celou knihu provází nádherné ilustrace Evy Rybníčkové. Kniha je rozdělena do dvou částí. V první části se začtete do příběhu Miriam, druhou část tvoří seznam všech technik, které se v příběhu objevily.

Jelikož Terezu Kramerovou sleduji už od začátku jejího působení na internetu (zhruba pět a půl roku, od doby, co jsem byla těhotná) a spousta jejích názorů souzní i s mojí duší, ačkoliv se k většině obrazů zatím neumím dopracovat, ráda bych zde napsala, že s Čmeláčkem využíváme některé její techniky, které nám velmi fungují od té doby, co Čmelda uměl alespoň náznakem ukázat, co ho bolí. Dětská představivost je bezmezná, a proto mi cesta obrazů v mysli přijde skvělou k tomu, aby mé dítě vyrostlo šťastné, naplněné, spokojené a svůj život prožívalo mnohem hlubším způsobem, než jsem prožívala jako dítě já. 

Na závěr jen jedno malé upozornění... Pokud jste se sami se sebou ještě nikdy nepotkali a nemáte ani tento záměr, nejsem si jistá, zdali je pro vás kniha vhodná. Všem ostatním přečtení a další práci s knihou vřele doporučuji. A znáte Paprsky pro dětskou duši?

Terezko, díky! ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu mého blogu a za váš čas... :)
Pěkný den,
Peťka :)