čtvrtek 19. ledna 2017

Pár nových kousků...

...  na hraní dostal Čmelda od Ježíška...
... doma Ježíšek naložil jen vláčkodráhu (Lidl) + dřevěná autíčka na vláčkodráhu vhodná (od firmy Dřevěné domečky) a neskutečně mnoho knížek
... u babiček, dědečků, tet a strýců toho bylo mnohem víc, ale vyrovnaně hračky s knihami...

U této hry se mají skládat obrázky jak k sobě logicky patří. Zatím je to pro nás těžké, učíme se podle obrázků co je co a nepřiřazujeme (to jen kvůli nafocení), dáváme na hromádku všechno jídlo, na další hromádku všechna auta a na další všechna zvířátka. Z hudebních nástrojů zatím pozná Čmelda kytaru a buben, ale nevím, jestli si umí v hlavince odvodit, že to patří k sobě...

Skvělá věž... zatím také skládáme jak to vyjde... a pak se občas vztekáme, že nám nahoru nejde dát i stříška... :D - chce to trénink... nepochybuji, že za pár týdnů zmákneme... :)


Našla jsem v jedné facebookové skupince informaci, že tahle autíčko-dráha baví děti od dvou do pěti let... můžu potvrdit, že baví i našeho Čmeldu, ačkoliv mu dva ještě nebyly a navíc ani my dva s manželem nepohrdneme "projížďkou", když jdeme kolem dráhy... :)


Naše vláčkodráha... Lidl+Ikea... z nedostatku prozatímního prostoru nám jezdí vláček i pod stolem... :)



Tahle rozvíjí motorické schopnosti i logiku... zatím je Čmelda přeborník v odhazování koleček... :D - ale projevil zájem o trojúhelníky a vypadá, že chápe jak na to, jen se mu ještě ne vždycky podaří... :) Brousí si tím i trpělivost, které se mu zatím moc nedostává... :)

Tato strana je zatím těžká, té se vyhýbáme... :)

Zvukostrom... jeden z menších i levnějších... máme od Mikuláše...

Balanční deska... krásná... dál jsme se zatím nikdy nedostali... ale chce to taky cvik... :)

Tady jsou dřevěná autíčka dokoupená k vláčkodráze...





Mikuláš přinesl farmu... nejradši si Čmelda hraje tak, že dává všechno do garáže (do stodoly)... nebo si zvířátka bere a dodává k vláčkům...

Dřevěné pexeso máme už dlouho... než se Čmelíček narodil jsem koupila za pakatel v levných knihách... je tam totiž jedna vada a tak se prodávalo za třetinovou cenu... vada se týká obrázku prasátka... :)

Trénujeme barvičky, uháčkováno od babičky... :)

Čmeláček je šikulka, umí kuličky umístit přesně, přestože jediná barva, kterou umí opravdu říct, je bílá... :)

Tady quiet book... ten jsme od tety, strejdy a sestřenky dostali už k prvním narozeninám... ale pořád nás baví a pořád si hrajeme... :)









Samozřejmě se i u nás najdou další jiné hračky... máme celou sbírku autíček... od osobních, přes náklaďáky, popeláře, hasiče, vláček, šalinu, sanitku, domícháváč... všechno plastové či kovové... a Čmelínek je miluje... opečovává je, dostáváme je tak různě postupně, zatím jsme ani jedno autíčko a vlastně žádnou hračku nemuseli vyhodit, protože by byla rozbitá... to jsem moc ráda... :)

2 komentáře:

  1. To jsou úžasné hračky! V dobrém závidím tu látkovou knihu, uháčkované věci, opravdu supr. A ty dřevěné hračky, mám sice pocit, že jich máme dost, ale stejně jsem se trochu inspirovala;) díky.Vera

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář... většina hraček byla vánočním dárkem, mnou předem vybraným... :) Je fakt, že brzy již o výběru nebudu moct rozhodovat... :D - tak alespoň do startu... :) Ještě máme sadu hudebních nástrojů, o ty se podělím zase někdy příště... :)
      Mějte se krásně, Peťka :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu mého blogu a za váš čas... :)
Pěkný den,
Peťka :)