sobota 12. ledna 2019

HODNÝ HOLKY LÍBAJ LÍP: elie Grimes

Název: Hodný holky líbaj líp
Autor: Elie Grimesová
Vydalo: Nakladatelství x.y.z, 2018


Jedenatřicetiletá Zoey Westwoodová vlastní slibně se rozvíjející kuchyni v New Yorku, věnující se především kulinaření na svatby nebo oslavy. Pracuje společně se svou kamarádkou a asistentkou Sally. Zoeyno kulinářské nadání se projeví v den, kdy se stará o jídlo početné sešlosti na brazilském konzulátu, který hostí i významné osobnosti z gastronomického světa včetně jednoho přitažlivého, ale nesnesitelného kritika. Zoey ve své kuchyni pokračuje v odkazu své babičky Nany, která sepsala několik knih s tradičními recepty. Zoey spoustu z nich přizpůsobila dnešním podmínkám a možnostem a oživila je svým talentem. 

Kniha však není jen o jídle a kuchyni. Jde v ní především o city a emoce a to jak o city všech Zoeyiných nejbližších přátel - asistentky a kamarádky Sally, tak kamaráda od dětství Adriana i mladšího bratra Daltona - tak o city její vlastní. Zoey nemá v této rovině téměř žádné sebevědomí poté, co ji před dvěma lety opustil její přítel kvůli dokonalé známé z dětství. Rozchod přes email pošramotil Zoeyinu sebedůvěru stejně tak, jako jí k jejímu nalezení žádným způsobem nepřispívá ani Zoeyina matka Fran, která na Zoey neustále něco vidí. 

Upřímně, dle mého názoru bylo v knize zbytečně mnoho neshod, některým z nich jsem ani opakovaně dost dobře neporozuměla. Kniha je však opravdu odpočinkovým čtením, navíc opepřená o několik erotických chvilek. Příběh se čte dobře, čtení rychle ubíhá a bohužel pro mě v něm není nic, co by mě přinutilo k opětovnému přečtení knihy. Příběh je pěkný, ale kniha patří mezi ty, jejichž děj za pár týdnů zapomenu. Ovšem na co nezapomenu určitě je recept, který je součástí knihy a který jsem se rozhodla jednoho dne vyzkoušet. Můj výsledek nebyl tak skvostný, jako ten Zoeyin, ale na začátečníka super... jen pozor na tu tequilu! :) Mimochodem, znáte někoho, kdo se po sexu nekontrolovatelně chechtá? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu mého blogu a za váš čas... :)
Pěkný den,
Peťka :)