úterý 1. ledna 2019

KUCHAŘKA ZE SVATOJÁNU: Eva Francová

Název: Kuchařka ze Svatojánu

Autor: Eva Francová

Vydalo: Nakladatelství Motto, 2014


Anotace:

Být ženou, vládkyní krbu, vyžaduje víc než jen vařit. Být ženou znamená dávat a udržovat život v mnoha podobách. Zahřívat svou rodinu ohněm v kamnech i bezpodmínečnou láskou. Být opěrným sloupem, laskavou jistotou, která trvá bez ohledu na zmatek tam venku. Zdaleka nejde jen o jídlo, ale i k němu je třeba přistupovat vědomě. Dobře uvařit neznamená jen se chutně najíst, "dobře" by mělo být nejen na jazyku, ale v celém těle, v mysli, na Zemi. Být ženou a pravou vládkyní krbu znamená dělat svět lepším místem pro všechny. Eva Francová je výtvarnicí na volné noze, která se rozhodla opustit město a žít se svou rodinou uprostřed přírody ve Svatojánském Újezdu nedaleko Jičína. Mnoho fanoušků si získala nejen originálním přístupem k vaření a novými, vždy vyzkoušenými a ověřenými recepty, ale i neuvěřitelným klidem a pohodou, které čtenářům předává prostřednictvím svého blogu.


............................................................


Myslím, že všechno podstatné již bylo napsáno. Kuchařka je skvělá a rozhodně její koupi všem doporučuji. Kromě skvělých receptů obsahuje také povídání, které pohladí na duši. Sama paní Francová píše na svém blogu, že tato oranžová kniha (první vydaná) slouží především těm, kteří po malých krůčcích chtějí ozdravit své pokrmy - tudíž přesně pro mě a mou rodinu. Potřebujeme přidat zeleninu a ubrat klasického masa s přílohou. :) Paní Francová vydala ještě další dva díly, které na sebe navazují a jsou zase malými kroky dál, ke zdravějším a bezmasým receptům. 

Díky za skvělou kuchařku, která používá zdejší, lehce dostupné, ingredience. :) 

Kniha je krásná celá, jak obsahově, tak graficky. Nemůžu si ji vynachválit! :)


Kdo by neznal blog paní Francové, nebo jen pro inspiraci z receptů a skvělých knižních tipů: blog paní Francové najdete zde...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu mého blogu a za váš čas... :)
Pěkný den,
Peťka :)